Figurit Homepage

BETT London: new Picoo game

Picoo presenteert een nieuw educatief spel op de BETT in Londen

21-03-2023

Picoo neemt deel aan de BETT in Londen met de gezamenlijke Nederlandse bedrijfsdelegatie. Tijdens de BETT zal Picoo een preview geven van het aankomende spel: Dubbelop.

Nieuw interactief educatief spel

Tijdens het evenement zal Picoo haar aankomende spel ‘Dubbelop’ presenteren. In het spel gebruiken leerlingen het Picoo-apparaat om paren te matchen, waarbij de Picoo aangeeft of de match correct is of niet. Paren kunnen van alles zijn, van landen en hoofdsteden, tot gerelateerde concepten zoals ‘kip’ en ’ei’, of zelfs wiskundige vergelijkingen. Wat dit spel uniek maakt, is de flexibiliteit: veel interactieve leertools worden geleverd met een vooraf vastgestelde set van educatieve spellen. Met het spel Dubbelop kunnen leerkrachten echter heel gemakkelijk hun eigen educatieve inhoud creëren. Dit gebeurt met behulp van een gebruiksvriendelijke sjabloon dat wordt aangeboden door Picoo.

“Het is belangrijk dat leerkrachten de mogelijkheid hebben om op maat gemaakte educatieve inhoud te creëren,” aldus Iris Soute, CEO van Picoo. “Door de flexibiliteit die Dubbelop biedt, wordt het voor leerkrachten veel makkelijker om lesstof aan te bieden als interactief spel.”

Bezoek ons op BETT

Docenten, beleidsmakers en distributeurs in de onderwijssector worden uitgenodigd om kennis te maken met Picoo en te verkennen hoe Dubbelop het leren in de klas kan verbeteren. Picoo is te vinden op de stand van de Nederlandse delegatie met het nummer [ND60] op woensdagmiddag (3 uur - 5.30 uur). Een afspraak kan ook worden gemaakt via het BETT-platform.