Figurit Homepage

Picoo en Bartiméus winnen IPON award

IPON award ‘Gewoon Speciaal’

06-04-2022

_Stel je voor: je bent slechtziend en je zit in het reguliere onderwijs, wat voor veel kinderen met een visuele beperking het geval is. In de pauze spelen je vriendjes tikkertje en rennen vrolijk rond, maar jij kunt niet meedoen. Want stel je voor dat je struikelt of botst tegen een ander kind…_

Spelen en bewegen is voor alle kinderen erg belangrijk omdat dit zowel de sociale als de lichamelijke ontwikkeling stimuleert. Voor kinderen met een visuele beperking is het vaak een uitdaging om mee te doen met een spel. Daarom heeft Picoo de handen ineengeslagen met Bartiméus, de zorgorganisatie voor mensen met een visuele beperking. Samen werken we aan het geschikt maken van bestaande Picoo spellen, zoals Bliksemsnel en Zombierun, voor kinderen met een visuele beperking. Daarnaast werken we aan specifieke inclusieve spellen.

Dat er behoefte is aan innovatieve inclusieve spellen vond ook de jury van de IPON Awards 2022. Tijdens de IPON beurs, die zich richt op onderwijsinnovatie en ICT, kregen we namelijk een IPON Award uitgereikt in de categorie ‘Gewoon speciaal’!

Daarnaast verscheen er deze maand ook een mooi artikel over in Vives Magazine:

Lees het artikel in Vives Magazine