Figurit Homepage

Voucherregeling speelgoed in Eindhoven

Beweegsubsidie voor scholen, BSO’s en sportverenigingen in Eindhoven

04-04-2022

De gemeente Eindhoven geeft van 1 april t/m 31 december 2022 subsidie op innovaties op het gebied van bewegen om Eindhovenaren van alle leeftijden meer of beter te laten bewegen. En dat kan met Picoo, de eerste gameconsole voor buiten!

Picoo combineert het avontuurlijke van buitenspelen met het interactieve van gamen en zorgt daarmee voor eindeloos speelplezier onder kinderen (en volwassenen).

Jouw organisatie kan tot wel €5.000,- subsidie krijgen. Bij de aanvraag kunnen de volgende elementen genoemd worden in het programmeringsplan:

  • Picoo stimuleert bewegen en is op veel verschillende manieren in te zetten. Bijvoorbeeld op school tijdens de gymles of in de pauze, maar ook tijdens de lessen dankzij de verschillende educatieve spelletjes die Picoo biedt (bewegend leren). Op de BSO kan het als activiteit gebruikt worden waarvoor nauwelijks begeleiding nodig is, zodat het heel laagdrempelig is om kinderen in beweging te zetten.
  • Met Picoo wordt het plezier voor (buiten) bewegen vergroot voor kinderen en het ondersteunt de motorische, maar ook de cognitieve en sociale vaardigheden.
  • Inclusief spelen is een belangrijk onderdeel van Picoo. Doordat er automatisch teams gevormd worden, wordt niemand als laatste gekozen. Daarnaast kadert Picoo het spel, waardoor het ook voor bijvoorbeeld kinderen met autisme eenvoudiger is om mee te doen.

Ga jij voor meer innovatie én meer beweging in jouw organisatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.2